Tikslas – 5-6 metų vaikus supažindinti su virėjo/s profesija, su maisto gaminimo
pagrindais, parodyti kokia įranga naudojama maisto gamybai, paskatinti vaikus gerbti maistą ir
jo nešvaistyti.
Sausio 27 d. vyresniosios grupės vaikai kartu su mokytoja Dovile aplankė darželio
virėjas. Vaikai čia pradėjo savo pirmąją pažintį su virėjų profesija. Visi vaikai prieš kelionę į
virtuvę kruopščiai su muilu nusiplovė rankas, pasipuošė pačių gamintomis virėjų kepurėmis,
susirado po draugą ir susikibę rankomis patraukė į maisto gaminimo „šalį“. Vaikus pasitiko
virėja Danutė, virėjos padėjėja Linutė ir ūkvedė Laimutė. Virėjos parodė virtuvės patalpas,
gamybai naudojamus įrenginius ir inventorių. Nuosekliai papasakojo kaip verdama košė, kepami
kotletai, verdama sriuba. Mažieji gyrė virėjas už skanų maistą ir pažadėjo stengtis suvartoti visą
pusryčių, pietų ir vakarienės maistą, kad jo nešvaistyti. Vaikai suprato koks atsakingas ir
nelengvas virėjų darbas. Po pasisvečiavimo pas virėjas vaikai nuskubėjo patys gaminti vaisių
vėrinukus. Vaikai mediniais peiliukais pjaustė įvairius vaisius, o vėliau juo vėrė ant medinio
iešmelio. Pačių pasigaminti vaisių vėrinukai buvo patys skaniausi. Pagamintais vaisių vėrinukais
vaišino mažuosius darželio draugus bei darželio kolektyvą.
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Dovilė Slomskaitė